Nässelfrossa 2019- Bildningens vägar

Kategori: Festivaler, Konsert & Musik, Konst & Hantverk, [...]

Nässelfrossa – kulturveckan i västra Blekinge, som liksom nässlan retar, bränner, men också är matnyttig och hälsosam, en vecka då man frossar i kulturupplevelser! Nässelfrossa är en av de större kulturhändelserna i Blekinge med uppemot 150 evenemang under 8 dagar och nominerades 2011 för Stora Turismpriset.

Hela bygden sjuder av aktivitet och här finns något för alla: musik och måleri, byggnadskonst och kulturarv, cirkus och trolleri, släktforskning och broderi, utflykter och vandringar, historia och historier!
De småskaliga, genuina evenemangen är av hög kvalitet och målet är att lyfta fram det lokala, rika kulturarvet och därigenom manifestera bygden som ett intressant besöksmål. Kulturveckan Nässelfrossa drivs av föreningen med samma namn och är på flera sätt den annorlunda festivalen: Här finns inga sommarturnerande kändisar, som drar en tusenhövdad publik varhelst de drar fram. Här letar man förgäves efter både nöjestivoli, öltält och ambulerande marknadsknallar. Det finns inte heller något speciellt festivalområde utan evenemangen äger rum i hela bygden runt Olofström.

Föreningen Nässelfrossas viktigaste uppgift är att samordna genomförandet av den årliga kulturveckan Nässelfrossa, som går av stapeln i Olofströmsbygden i Blekinge veckan efter midsommar. Föreningens verksamhet består av att samordna alla evenemangen till ett åtta dagar långt program, som trycks och distribueras samt all annan marknadsföring. Ett viktigt redskap är denna hemsida, där man bokar biljetter till kulturveckan, registrerar sig som medlem, kan ta del av stadgar och protokoll samt får veta vad som i övrigt är på gång i föreningen.

Medlemmar är alla de som arrangerar något evenemang eller utställning under kulturveckan, men också andra är välkomna som stödjande medlemmar.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
30 Jun
Söndag 30 jun 2019 09:00 Olofström, Folkets Hus

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 (0)707-23 89 50
E-post
[email protected]
Webbsida
https://nasselfrossa.se
Hotell

Hotel Fritzatorpet

Avstånd: 110 meter
Hotell Fritzatorpet är ett hotell beläget i Olofströms utkant, vid Blekinges största sjö Halen, mitt i Halens naturreservat. Upplev friden och låt dig inspireras av den vackra naturen!

I närheten av


Kundservice

Bokningsvillkor

Avboka bokning

Nordic Travel, Blekinges officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan.


Blekinges officiella bokningssajt

  • • Störst utbud
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter