LOVÄNGSGÅRDEN

Adress: Gillesnäsvägen 603, 293 91 Olofström Visa karta

Adress: Gillesnäsvägen 603, 293 91 Olofström

Lovängsgården är känd från Sven Edvin Saljes så levande krönika om familjen Loväng.

I fem romaner har Salje på ett beundransvärt sätt berättat om en gårds och bygds historia. Tre av dem har blivit uppmärksammade filmer här. Skådespelarna som medverkar tillhör den tidens grädda av skådisar som Ulf Palme, Eva Dahlbäck, Holger Löwenadler, Siv Ruud, Keve Hjelm, Anita Björk ja listan kan göras lång. I pausen bjuder Anneli på hembakade kakor och kaffe på bryggan med en sagolik utsikt över sjön Raslången. Innan Anneli startar filmen berättar hon gärna om gårdens historia och filminspelningarna. Om vädret inte tillåter att sitta ute och fika flyttar vi in i stallet bland kandelabrar och lyktor. I pausen finns det tid att ställa frågor och köpa Saljeböcker från det lokala bokantikvariatet.

Visa mer

Om denna aktivitet

B & B

Liljenborg

Avstånd: 5,9 km
Charmigt Bed & Breakfast vid ån i Jämshög. Där finns 12 rum varav 8 är dubbelrum samtliga med kabel TV och toalett. En minisvit för två med eget badrum. Konferensmöjligheter finns för mindre sällskap. I salen avnjuter ni vår frukostbuffé i en rofylld miljö. Gratis WIFI
Hotell

Hotel Fritzatorpet

Avstånd: 5,5 km
Hotell Fritzatorpet är ett hotell beläget i Olofströms utkant, vid Blekinges största sjö Halen, mitt i Halens naturreservat. Upplev friden och låt dig inspireras av den vackra naturen!