JÄMSHÖGS HEMBYGDSMUSEUM

Adress: Hantverkaregatan 15, 293 72 Jämshög Visa karta

Adress: Hantverkaregatan 15, 293 72 Jämshög

Här speglas Harry Martinson, Nobelpristagaren i litteratur och Sven Edvin Saljes liv.

Här speglas Harry Martinson, Nobelpristagaren i litteratur och Sven Edvin Saljes liv. Bland annat finns hela Martinsons samling av märken, etiketter och burkar. Även utställningar som visar det lilla samhället Jämshögs historia. Här finns även ett skolmuseum.
Anläggningen är handikappanpassad.

Visa mer

Om denna aktivitet

 • Telefonnummer
  +46 (0)454-490 17, (0)454-464 53
 • Kontaktperson
  Bengt Bejmar
 • Webbsida
 • Öppettider
  Öppet efter överenskommelse.
 • Faciliteter
  Parkeringsplats WC Guidning Gratis parkering Parkering för buss Handikapptoalett
B & B

Liljenborg

Avstånd: 740 meter
Charmigt Bed & Breakfast vid ån i Jämshög. Där finns 12 rum varav 8 är dubbelrum samtliga med kabel TV och toalett. En minisvit för två med eget badrum. Konferensmöjligheter finns för mindre sällskap. I salen avnjuter ni vår frukostbuffé i en rofylld miljö. Gratis WIFI
Hotell

First Hotel Olofström

Avstånd: 4,6 km
Hos oss bor du mitt i Olofström och alldeles vid den vackra Aniaraparken. Du har nära till allt, affärer, industri och kultur, men framförallt så har du den underbara naturen inpå husknuten. Holjeåns flöde slingrar sig sagolikt genom vår lilla ort, Aniaraparkens praktfulla flora och konst bildar en oas i vardagsstressen och naturreservatet runt sjön Halen ger dig ett intryck av att vara vilt och outforskat.
Hotell

Hotel Fritzatorpet

Avstånd: 4,5 km
Hotell Fritzatorpet är ett hotell beläget i Olofströms utkant, vid Blekinges största sjö Halen, mitt i Halens naturreservat. Upplev friden och låt dig inspireras av den vackra naturen!