Kärringahejans skidspår, Olofström

Visa karta

Skidspår mellan Hemsjö-Hovmansbygd.

Spåret går på en av Sveriges vackraste banvallar, parallellt med Mörrumsån, genom Käringahejans naturreservat. Mellan Hemsjö och Hovmansbygd är det 4,8 km och en höjdskillnad på 18m. (Vänd eller starta vid bron i Hovmansbygd så blir sträckan nästan exakt 10 km t.o.r.).

Spåret är mycket lättåkt och bör passa alla, oavsett åk- eller vallningsvana. Om du tränar för Vasaloppet, är ute för att njuta av naturen, eller bara tycker det är skönt i största allmänhet är du lika välkommen.

Ingen skall behöva stressa mer än den själv vill. Vill någon köra om, är det upp till den omkörande, att byta spår. Annars kör vi i högerspåret. Om man vill stanna och vila går det alltid att skylla på, att man studerar strömstarar, sångsvan eller något av allt det andra som finns att beskåda. Utter lär också finnas.

Visa mer

Om denna aktivitet

Hotell

Hotel Fritzatorpet

Avstånd: 11,8 km
Hotell Fritzatorpet är ett hotell beläget i Olofströms utkant, vid Blekinges största sjö Halen, mitt i Halens naturreservat. Upplev friden och låt dig inspireras av den vackra naturen!
Stuga

Hallandsboda

Avstånd: 2,4 km
Hallandsboda B&B erbjuder boende i ett otroligt vackert landskap, med Mörrumsån som närmsta granne. En stugby med små stugor där Ni som söker ett boende som är lite annorlunda kommer trivas.
Hotell

First Hotel Olofström

Avstånd: 11,9 km
Hos oss bor du mitt i Olofström och alldeles vid den vackra Aniaraparken. Du har nära till allt, affärer, industri och kultur, men framförallt så har du den underbara naturen inpå husknuten. Holjeåns flöde slingrar sig sagolikt genom vår lilla ort, Aniaraparkens praktfulla flora och konst bildar en oas i vardagsstressen och naturreservatet runt sjön Halen ger dig ett intryck av att vara vilt och outforskat.