KOMPERSKULLA SLÅTTERÄNG

Adress: Månaskensvägen 228-8, 293 91 Olofström Visa karta

Adress: Månaskensvägen 228-8, 293 91 Olofström

I början av maj lyser gullvivorna upp hela slåtterängen med sin klara gula färg och insprängt bland dessa står den lilafärgade orkidén Sankt Pers nycklar. Under juni månad kommer sedan jungfrulin, darrgräs, prästkrage, smörbollar och den nyupptäckta brudsporren i blom. Lite senare följer grönvit nattviol, Jungfru Marie Nycklar och efter slåttern kan man hitta den orangeröda svampen mönjevaxskivling.

Klicka på länken för att läsa mer om Komperskulla slåtteräng.


fax +46 (0)454-937 40

Visa mer

Om denna aktivitet

Hotell

First Hotel Olofström

Avstånd: 6,6 km
Hos oss bor du mitt i Olofström och alldeles vid den vackra Aniaraparken. Du har nära till allt, affärer, industri och kultur, men framförallt så har du den underbara naturen inpå husknuten. Holjeåns flöde slingrar sig sagolikt genom vår lilla ort, Aniaraparkens praktfulla flora och konst bildar en oas i vardagsstressen och naturreservatet runt sjön Halen ger dig ett intryck av att vara vilt och outforskat.
Stuga

Hallandsboda

Avstånd: 6,4 km
Hallandsboda B&B erbjuder boende i ett otroligt vackert landskap, med Mörrumsån som närmsta granne. En stugby med små stugor där Ni som söker ett boende som är lite annorlunda kommer trivas.
Hotell

Hotel Fritzatorpet

Avstånd: 6,5 km
Hotell Fritzatorpet är ett hotell beläget i Olofströms utkant, vid Blekinges största sjö Halen, mitt i Halens naturreservat. Upplev friden och låt dig inspireras av den vackra naturen!