Blistorprundan - SV mot Näsum ca 30 km, Olofström

Adress: Brostugevägen 1, 29341 Olofström Visa karta

Adress: Brostugevägen 1, 29341 Olofström

Valmöjlighet för 5 km kortare runda.

Start Brocenter-Jämshög-Ljungryda-Sonarp-Sibbarp-Västanå-Västanåmark-Blistorp-Bökestad sågmölla-Boafall-Jämshög åter Brocenter.

Kommentar: Stigningen från Västanå till Västanåmark är mycket brant. De som vill ha en lättare väg och som även är 5 km kortare, kan i Sibbarp ta vägen till höger mot Blistorp.

Servärt
Järngruva vid Västanåmark, Gravkapellet i Blistorp. Fin utkiksplats på Blekingeleden 300 m väster om gården i Boafall.

Mat
Jämshögs Gätgiveri

Bad
Rastplatsen på Blekingeleden vid Halens sydände.

Sevärt/kultur 3
Naturupplevelse 4
Kondition 4

Kartmaterial
Finns på turistbyrån

Visa mer

Om denna aktivitet

Hotell

First Hotel Olofström

Avstånd: 2,1 km
Hos oss bor du mitt i Olofström och alldeles vid den vackra Aniaraparken. Du har nära till allt, affärer, industri och kultur, men framförallt så har du den underbara naturen inpå husknuten. Holjeåns flöde slingrar sig sagolikt genom vår lilla ort, Aniaraparkens praktfulla flora och konst bildar en oas i vardagsstressen och naturreservatet runt sjön Halen ger dig ett intryck av att vara vilt och outforskat.
Hotell

Hotel Fritzatorpet

Avstånd: 2 km
Hotell Fritzatorpet är ett hotell beläget i Olofströms utkant, vid Blekinges största sjö Halen, mitt i Halens naturreservat. Upplev friden och låt dig inspireras av den vackra naturen!
B & B

Liljenborg

Avstånd: 1,8 km
Charmigt Bed & Breakfast vid ån i Jämshög. Där finns 12 rum varav 8 är dubbelrum samtliga med kabel TV och toalett. En minisvit för två med eget badrum. Konferensmöjligheter finns för mindre sällskap. I salen avnjuter ni vår frukostbuffé i en rofylld miljö. Gratis WIFI