Stenmuseum i Vilshult

Adress: Södra Fröatorpsvägen 22 , 290 62 Vilshult Visa karta

Adress: Södra Fröatorpsvägen 22 , 290 62 Vilshult

Här finns en industrihistorisk utställning, som berättar om en spännande period i bygdens utveckling

Brytningen av den dyrbara diabasen ”det svarta guldet”, som är världens finaste kvalitet, tog sin början i slutet av 1800-talet och än idag finns diabas från trakten i många kända byggnader, som till exempel Empire State Building i New York. Guidning kan bokas för större grupper, där man får höra spännande berättelser om speciella personer som arbetade i stenbrotten. Museet är öppet under sommaren och övriga tider efter överenskommelse.

Visa mer

Om denna aktivitet

Hotell

Hotel Fritzatorpet

Avstånd: 9,1 km
Hotell Fritzatorpet är ett hotell beläget i Olofströms utkant, vid Blekinges största sjö Halen, mitt i Halens naturreservat. Upplev friden och låt dig inspireras av den vackra naturen!
Hotell

First Hotel Olofström

Avstånd: 9 km
Hos oss bor du mitt i Olofström och alldeles vid den vackra Aniaraparken. Du har nära till allt, affärer, industri och kultur, men framförallt så har du den underbara naturen inpå husknuten. Holjeåns flöde slingrar sig sagolikt genom vår lilla ort, Aniaraparkens praktfulla flora och konst bildar en oas i vardagsstressen och naturreservatet runt sjön Halen ger dig ett intryck av att vara vilt och outforskat.
B & B

Liljenborg

Avstånd: 12,7 km
Charmigt Bed & Breakfast vid ån i Jämshög. Där finns 12 rum varav 8 är dubbelrum samtliga med kabel TV och toalett. En minisvit för två med eget badrum. Konferensmöjligheter finns för mindre sällskap. I salen avnjuter ni vår frukostbuffé i en rofylld miljö. Gratis WIFI