BIL-, FORDONS- OCH ÅKERI MUSEUM

Adress: Brostugevägen 1, 293 42 Olofström Visa karta

Adress: Brostugevägen 1, 293 42 Olofström

Visar bil-, fordons- och åkerinäringens utveckling

På Bil- & Fordonsmuseum kan du följa Volvos historia och utveckling. Här finns bl.a. äldsta Volvon ”Jakob”, ”Helgonet”-bilen samt gamla mopeder och cyklar. I Åkerimuseum kan besökare få en bild av tiden från de första små lastbilarna fram till åkerinäringens genombrottsår under 1950-, och 1960-talet.

Bra för grupper - Bussparkering

Fler produkter från Brocenter
Åkerihistoriska Museum

Show more

Om denna aktivitet

Hotell

First Hotel Olofström

Avstånd: 2,2 km
Hos oss bor du mitt i Olofström och alldeles vid den vackra Aniaraparken. Du har nära till allt, affärer, industri och kultur, men framförallt så har du den underbara naturen inpå husknuten. Holjeåns flöde slingrar sig sagolikt genom vår lilla ort, Aniaraparkens praktfulla flora och konst bildar en oas i vardagsstressen och naturreservatet runt sjön Halen ger dig ett intryck av att vara vilt och outforskat.
Hotell

Hotel Fritzatorpet

Avstånd: 2,1 km
Hotell Fritzatorpet är ett hotell beläget i Olofströms utkant, vid Blekinges största sjö Halen, mitt i Halens naturreservat. Upplev friden och låt dig inspireras av den vackra naturen!
B & B

Liljenborg

Avstånd: 1,8 km
Charmigt Bed & Breakfast vid ån i Jämshög. Där finns 12 rum varav 8 är dubbelrum samtliga med kabel TV och toalett. En minisvit för två med eget badrum. Konferensmöjligheter finns för mindre sällskap. I salen avnjuter ni vår frukostbuffé i en rofylld miljö. Gratis WIFI