Gränums gångled

Adress: Ö Storgatan, 00000 Olofström Visa karta

Adress: Ö Storgatan, 00000 Olofström

Gångled i Gränum

Strax etter du passerat östra kanten på fotbollsplanen så kommer det ett torp på vänster sida. Det är idag fritidsbostad. Marken kring torpet bär spår av att ha varit brukad och runt torpet är det gott om näringsrika platser där det tidigare gödslats.

Detta passar nässlan perfekt och de växer
i stor mängd längs vägen.
Nässlor var förr ett viktigt vitamintillskott i matlagningen och man har även odlat dem för att göra garn och kläder.

Visa mer
Hotell

Hotel Fritzatorpet

Avstånd: 6,7 km
Hotell Fritzatorpet är ett hotell beläget i Olofströms utkant, vid Blekinges största sjö Halen, mitt i Halens naturreservat. Upplev friden och låt dig inspireras av den vackra naturen!
B & B

Liljenborg

Avstånd: 5,1 km
Charmigt Bed & Breakfast vid ån i Jämshög. Där finns 12 rum varav 8 är dubbelrum samtliga med kabel TV och toalett. En minisvit för två med eget badrum. Konferensmöjligheter finns för mindre sällskap. I salen avnjuter ni vår frukostbuffé i en rofylld miljö. Gratis WIFI
Hotell

First Hotel Olofström

Avstånd: 6,8 km
Hos oss bor du mitt i Olofström och alldeles vid den vackra Aniaraparken. Du har nära till allt, affärer, industri och kultur, men framförallt så har du den underbara naturen inpå husknuten. Holjeåns flöde slingrar sig sagolikt genom vår lilla ort, Aniaraparkens praktfulla flora och konst bildar en oas i vardagsstressen och naturreservatet runt sjön Halen ger dig ett intryck av att vara vilt och outforskat.