MOSSADAMMARNA

Adress: Olofströms Kommun Box 302, 293 24 Olofström Visa karta

Adress: Olofströms Kommun Box 302, 293 24 Olofström

Mossadammarna är det sista steget i reningen av avloppsvattnet innan det släpps ut i Holjeån.

Namnet kommer från den hotade och rödlistade mossan hårklomossa som hittades på en sten i den lilla sumpskogen. Mossadammarna består av tre stycken dammar med mellanliggande översilningsytor där vattnet får syre när det strömmar över mindre stenar. Både växter och mikroorganismer i våtmarken bidrar till att ta upp framför allt kväve.

Visa mer

Om denna aktivitet

B & B

Liljenborg

Avstånd: 4 km
Charmigt Bed & Breakfast vid ån i Jämshög. Där finns 12 rum varav 8 är dubbelrum samtliga med kabel TV och toalett. En minisvit för två med eget badrum. Konferensmöjligheter finns för mindre sällskap. I salen avnjuter ni vår frukostbuffé i en rofylld miljö. Gratis WIFI
Hotell

Hotel Fritzatorpet

Avstånd: 356 meter
Hotell Fritzatorpet är ett hotell beläget i Olofströms utkant, vid Blekinges största sjö Halen, mitt i Halens naturreservat. Upplev friden och låt dig inspireras av den vackra naturen!
Hotell

First Hotel Olofström

Avstånd: 241 meter
Hos oss bor du mitt i Olofström och alldeles vid den vackra Aniaraparken. Du har nära till allt, affärer, industri och kultur, men framförallt så har du den underbara naturen inpå husknuten. Holjeåns flöde slingrar sig sagolikt genom vår lilla ort, Aniaraparkens praktfulla flora och konst bildar en oas i vardagsstressen och naturreservatet runt sjön Halen ger dig ett intryck av att vara vilt och outforskat.