ARONS BERG MUSEUM

Adress: Brännarebygdsvägen 56-9, 290 62 Vilshult Visa karta

Adress: Brännarebygdsvägen 56-9, 290 62 Vilshult

ARONS BERG MUSEUM

Museet i Brännarebygd är öppet året om och här kan du se stenbrottet "Den svarta Linjen" som går igenom Olofström. Här har "Det svarta Guldet" diabas brutits ända fram till 80-talet. Verktygen som användes på 1800-talet finns kvar att beskåda såsom borrmaskiner, vinchar, kranar, kompressor, slipstenar och stenhuggarverktyg. Här finns även den gamla smedjan, matboden och arbetarbostaden kvar.

Visa mer

Om denna aktivitet

 • Telefonnummer
  +46 (0)454-77 11 60
 • Kontaktperson
  Johnny Aronsson
 • Öppettider
  Öppet året om.
 • Prisinformation
  Kostnadsritt.
Hotell

Hotel Fritzatorpet

Avstånd: 10,9 km
Hotell Fritzatorpet är ett hotell beläget i Olofströms utkant, vid Blekinges största sjö Halen, mitt i Halens naturreservat. Upplev friden och låt dig inspireras av den vackra naturen!
Stuga

Hallandsboda

Avstånd: 14,4 km
Hallandsboda B&B erbjuder boende i ett otroligt vackert landskap, med Mörrumsån som närmsta granne. En stugby med små stugor där Ni som söker ett boende som är lite annorlunda kommer trivas.
Hotell

First Hotel Olofström

Avstånd: 10,8 km
Hos oss bor du mitt i Olofström och alldeles vid den vackra Aniaraparken. Du har nära till allt, affärer, industri och kultur, men framförallt så har du den underbara naturen inpå husknuten. Holjeåns flöde slingrar sig sagolikt genom vår lilla ort, Aniaraparkens praktfulla flora och konst bildar en oas i vardagsstressen och naturreservatet runt sjön Halen ger dig ett intryck av att vara vilt och outforskat.