EBBAMÅLA BRUK med café och järnbod

Adress: Hovmansbygdsvägen 610, 29060 Kyrkhult Visa karta

Adress: Hovmansbygdsvägen 610, 29060 Kyrkhult

EBBAMÅLA BRUK med café och järnbod

På Ebbamåla Bruk berättar vi den spännande historien om den industriella revolutionen i Sverige, om entreprenörerna, arbetarna, uppfinnarna, ingenjörerna, om människor och maskiner. Upplev en intakt verkstadsindustri från perioden 1850-1950. Bruket är ett klimatvänligt, koldioxidnegativt och flerfaldigt prisbelönt besöksmål.

På guidade visningar känner du doften från gjuteri och smedja och hör ljuden från remmar och maskiner. Det finns ett café och en fabriksbod fylld med smide och gjutjärn.

STF Vandrarhem, Ebbamåla bruk, är öppet 15/3 - 15/10.

Show more

Om denna aktivitet

Hotell

Hotel Fritzatorpet

Avstånd: 14 km
Hotell Fritzatorpet är ett hotell beläget i Olofströms utkant, vid Blekinges största sjö Halen, mitt i Halens naturreservat. Upplev friden och låt dig inspireras av den vackra naturen!
B & B

Liljenborg

Avstånd: 17,1 km
Charmigt Bed & Breakfast vid ån i Jämshög. Där finns 12 rum varav 8 är dubbelrum samtliga med kabel TV och toalett. En minisvit för två med eget badrum. Konferensmöjligheter finns för mindre sällskap. I salen avnjuter ni vår frukostbuffé i en rofylld miljö. Gratis WIFI
Hotell

First Hotel Olofström

Avstånd: 14 km
Hos oss bor du mitt i Olofström och alldeles vid den vackra Aniaraparken. Du har nära till allt, affärer, industri och kultur, men framförallt så har du den underbara naturen inpå husknuten. Holjeåns flöde slingrar sig sagolikt genom vår lilla ort, Aniaraparkens praktfulla flora och konst bildar en oas i vardagsstressen och naturreservatet runt sjön Halen ger dig ett intryck av att vara vilt och outforskat.