Ebbamåla Bruk

Adress: Hovmansbygdsvägen 610, 29060 Kyrkhult Visa karta

Adress: Hovmansbygdsvägen 610, 29060 Kyrkhult

Ebbamåla Bruk en historisk och kulturell plats med både café, smedja och vandrarhem intill Mörrumsån.

På Ebbamåla Bruk berättar vi den spännande historien om den industriella revolutionen i Sverige, om entreprenörerna, arbetarna, uppfinnarna, ingenjörerna, om människor och maskiner. Upplev en intakt verkstadsindustri från perioden 1850-1950. Bruket är ett klimatvänligt, koldioxidnegativt och flerfaldigt prisbelönt besöksmål.

På guidade visningar känner du doften från gjuteri och smedja och hör ljuden från remmar och maskiner. Det finns ett café och en fabriksbod fylld med smide och gjutjärn.

STF Vandrarhem, Ebbamåla bruk, är öppet 15/3 - 15/10.

Visa mer

Om denna aktivitet

Stuga

Hallandsboda

Avstånd: 7,3 km
Hallandsboda B&B erbjuder boende i ett otroligt vackert landskap, med Mörrumsån som närmsta granne. En stugby med små stugor där Ni som söker ett boende som är lite annorlunda kommer trivas.
Hotell

Hotel Fritzatorpet

Avstånd: 14 km
Hotell Fritzatorpet är ett hotell beläget i Olofströms utkant, vid Blekinges största sjö Halen, mitt i Halens naturreservat. Upplev friden och låt dig inspireras av den vackra naturen!
Hotell

First Hotel Olofström

Avstånd: 14 km
Hos oss bor du mitt i Olofström och alldeles vid den vackra Aniaraparken. Du har nära till allt, affärer, industri och kultur, men framförallt så har du den underbara naturen inpå husknuten. Holjeåns flöde slingrar sig sagolikt genom vår lilla ort, Aniaraparkens praktfulla flora och konst bildar en oas i vardagsstressen och naturreservatet runt sjön Halen ger dig ett intryck av att vara vilt och outforskat.