GRÄNUMS BRÄNNERI

Adress: Stationsvägen 135, 29393 Gränum Visa karta

Adress: Stationsvägen 135, 29393 Gränum

Ett av de fåtal brännerierna som finns kvar i Sverige.

Mitt i Gränums odlingslandskap restes 1887 ett bolagsbränneri av fyra delägare. Gränum var ett av ca 40 gårds- eller andelsbrännerier i landet och brukades fram till 1971. Dörrarna låstes och utrustningen för destillering av potatis förblev orörd. 1993 byggnadsminnesförklarades bränneriet. Stiftelsen för Gränums Bränneri och Gränums Hembygdsförening ansvarar för underhåll och aktiviteter i bränneriet.

Show more

Om denna aktivitet

  • Telefonnummer
    +46 (0)70 560 26 99
  • Kontaktperson
    Klavs Eric Nielsen
  • E-post
  • Öppettider
    Öppet enligt överenskommelse
B & B

Liljenborg

Avstånd: 4,9 km
Charmigt Bed & Breakfast vid ån i Jämshög. Där finns 12 rum varav 8 är dubbelrum samtliga med kabel TV och toalett. En minisvit för två med eget badrum. Konferensmöjligheter finns för mindre sällskap. I salen avnjuter ni vår frukostbuffé i en rofylld miljö. Gratis WIFI
Hotell

Hotel Fritzatorpet

Avstånd: 7,4 km
Hotell Fritzatorpet är ett hotell beläget i Olofströms utkant, vid Blekinges största sjö Halen, mitt i Halens naturreservat. Upplev friden och låt dig inspireras av den vackra naturen!
Hotell

First Hotel Olofström

Avstånd: 7,6 km
Hos oss bor du mitt i Olofström och alldeles vid den vackra Aniaraparken. Du har nära till allt, affärer, industri och kultur, men framförallt så har du den underbara naturen inpå husknuten. Holjeåns flöde slingrar sig sagolikt genom vår lilla ort, Aniaraparkens praktfulla flora och konst bildar en oas i vardagsstressen och naturreservatet runt sjön Halen ger dig ett intryck av att vara vilt och outforskat.